KVĚTEN 2016 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

V májovém měsíci jsme se zabývali prohlubováním citových vztahů ke členům rodiny, k sobě navzájem, ale i k živé a neživé přírodě. Každodenně jsme si všímali krás probuzené přírody, a díky pěknému počasí jsme spoustu činností mohli přenést ven. Dokončili jsme plaveckou výuku v plaveckém bazénu a děti z kroužku Penguins pod vedením paní Z. Kolářové zatančily a zacvičily rodičům na jejich vystoupení v mateřské škole.

 

VE ŠKOLCE SE HRÁLO NA DUDY

Ve čtvrtek 5. května bylo v naší mateřské škole hodně veselo. Zavítali mezi nás učitelé Základní umělecké školy ze Žďáru nad Sázavou Miroslava Smékalová a Leoš Drahotský se svým hudebně-výchovným pořadem Šel tudy, měl dudy. V průběhu úsměvného a poutavého koncertu představili dětem osmnáct hudebních nástrojů. Velmi se dětem líbily melodie zahrané na různé druhy fléten, obzvlášť skladba David a Goliáš v podání sopraninové flétny. Pak přišly na řadu klarinety a hudební hádanky. Bezpečně děti poznaly a s hudebním doprovodem si zazpívaly písně Já do lesa nepojedu, Holka modrooká a Ovčáci čtveráci. Seznámit se děti mohly také se saxofonem, bicí soupravou, heligonkou, violoncellem i kytarou. Všem hudebním vystoupením děti pozorně naslouchaly. Vyvrcholením pořadu bylo seznámení s dudami a hra písně Hrály dudy. Závěrečnou tečkou byla společná píseň Není nutno.

 

VÝLET DO ZOO CHLEBY

Ve čtvrtek 26. května jsme se společně s MŠ Petrovice vydali na výlet do ZOO Chleby. Nejdříve jsme se vydatně posilnili svačinkou a pohráli si na úžasném hřišti v nové zoo. Potom jsme se vypravili za poznáním. Díky interaktivní besedě víme, jak udělat domečky pro čmeláky a broučky, kterých máme na zahrádkách spoustu. Po pohlazení hada, želvy a králíčka :-) jsme si šli prohlédnout zvířátka ve staré zoo. Nechybělo ani pozorování námi tak oblíbených opic. Posilněni obědem jsme šli zpět do nové části zoo, podívat se na velbloudy. A protože nám zbyl ještě čas, vrhli jsme se opět pohrát si na hřišti. Výlet jsme si všichni báječně užili, zvířátka jsme mohli pozorovat, ale některá i hladit, prostě super den. Těšíme se na další :-)

Fotogalerie