19. 12. 2016

ADVENT V MATEŘINCE

 ADVENTNÍ DÍLNA

První adventní neděli jsme ve spolupráci se spolkem Šikovné ručičky a obecním úřadem uspořádali adventní dílnu. Školka v novém vánočním kabátku otevřela své dveře nejen našim dětem, ale i všem, kteří si chtěli něco pěkného vyrobit, nebo si jen tak posedět či nostalgicky zavzpomínat na svá školková léta. Závěrem adventní dílny bylo slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na návsi obce.

   

ČERTOVSKÁ NADÍLKA

Jako každým rokem  i u nás ve školce proběhla  nadílka, ale ne ledajaká, u nás byla  „Čertovská nadílka“.

Navštívila nás čertice Belzuba v doprovodu krásného anděla. Belzuba měla  tentokrát s sebou „Knihu hříchů“, kde byli zapsáni ti největší  hříšníci, co neposlouchají  a zlobí ostatní děti. Aby byli hříšníci z této knihy vymazáni, museli se vykoupit  nejméně dvěma  básničkama.

Poté, co i ostatní děti odrecitovaly a zazpívaly, rozdal anděl dětem nadílku v podobě sladké odměny -  adventního  kalendáře   a zdravé odměny v podobě - cereálních čokokuliček.

My i děti věříme, že i příští rok k nám čertice Belzuba s andělem zase zavítá, ale tentokrát už i s  Mikulášem.

  

 

S několika dětmi jsme navštívili místní Dámský klub, abychom přítomným dámám zpříjemnili jejich každoroční předvánoční posezení. Děti se představily pásmem básniček a písniček s podzimní a zimní tematikou.

 

Pro rodiče dětí jsme uspořádali vánoční besídku. Děti nás potěšily hudebně pohybovým pásmem „Co jsme prožili od podzimu do Vánoc“, které jsme doplnili různými pranostikami. Na závěr vystoupily děti pod vedením Z. Kolářové z kroužku „Penguins“.

I tento rok byly děti obdarovány novými hračkami, které nám tentokrát přinesl vánoční pošťák přímo od Ježíška.

 

PŘEJEME VÁM VŠEM KRÁSNÉ VÁNOČNÍ SVÁTKY A DO NOVÉHO ROKU 2017 PEVNÉ ZDRAVÍ, SPOUSTU RADOSTI, ŠTĚSTÍ A LÁSKY.

 

Fotogalerie