LEDEN 2017 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

 Týden sněhuláků

V týdnu od 9. ledna do 13. ledna v naší školce proběhla akce ,,Týden sněhuláků". Spousta aktivit k tomuto tématu probíhala v prostorách školky, ale i na školní zahradě. Děti se naučily básničky a písničky o sněhulácích, hrály si na ně prostřednictvím pohybových her, plnily úkoly v pracovních a grafomotorických listech. Nechyběla ani tradiční „bitva“ sněhuláčkovými koulemi z papíru. Sněhuláky jsme také modelovali, kreslili a malovali. Vytvořili jsme kolektivní práci, která nám zdobí prostory šatny. A že nám letos počasí přálo, zkoušeli jsme si postavit sněhuláka i ze sněhu.

  ​​

Zvířátka v zimě

V tomto týdnu se děti seznámily se zvířátky žijící ve volné přírodě.  Poznávaly stopy ve sněhu těchto zvířat a udělaly pro ně sbírku suchého chleba, ovoce, zeleniny a zrní pro nakrmení.  Krmení jsme odnesli ke krmelcům. Vytvořili jsme společný obrázek zvířat v lese. Naučili jsme se nové písně a básně.

         

Pohádkový týden

V tomto týdnu děti dramatizovaly pohádku „Budko, budko“ a „Budulínka“. Technikou mozaiky vytvořily společně Večerníčka. Každé dítě si vytvořilo havrana a společně lišku z bajky „O havranovi a lišce.“ Navštívili jsme také v Hořicích divadelní představení „Sůl nad zlato“. Naučili jsme se novou píseň, na pracovních listech vykreslovali pohádkové postavičky a na závěr si každé dítě vytvořilo svého Večerníčka.

  

Fotogalerie