12. 6. 2017

KVĚTEN 2017 V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

NÁVŠTĚVA HOSPODÁŘSTVÍ U BEDNÁŘŮ

Dne 11. 5. jsme byli pozváni na prohlídku hospodářství u Bednářů. Vyrazili jsme dopoledne za krásného počasí. Přivítání bylo velice milé, paní Bednářová dětem rozdala hned na začátku sladké překvapení ve formě bonbónů. Děti viděly kravičky, které chovají jen na mléko, a bylo jim vysvětleno, co jedí a proč mají na krku obojky s čidlem. Kravičky se chodí samy podojit a to tak, že tam mají připravenou dobrotu a obojek slouží k její identifikaci. Pokračovali jsme dále v prohlídce a to na malá telátka. Ta si mohla děti pohladit. Hospodářství je to vskutku veliké a všude mnoho práce. Jalovice jsme pozorovali už jen z uctivé dálky. Chovají tu zde i králíky, bažanty u kterých jsme museli být jako myšky, jelikož právě snášeli vajíčka. Na závěr paní Bednářová vzala tvrdý chléb a šla s námi k jejich rybníku nakrmit kapry. Zde jsme viděli párek nádherných černých labutí. Po rozloučení a poděkovaní jsme pomalu vyrazili zpět do školky.

      ​                 

 

OLYMPIÁDA MATEŘSKÝCH ŠKOL V NECHANICÍCH 

 

31. 5. 2017 se v Nechanicích konalo tradiční olympijské klání mateřských škol s podporou Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra a to již po jedenácté. A my samozřejmě nemohli chybět mezi osmi mateřskými  školkami. Mohlo se zúčastnit jen osm dětí dané školky. Naši školku reprezentovali: Anička Luštická, Ivanka Dzhuhan, Kuba Bezděk, Tomášek Havrda, Davídek Mikas, Maty Bezděk, Klárka Bezděková a Andrejka Foffová (dvě malé dívky, dva malý chlapci, dvě velké dívky a dva velcí chlapci). Počasí nám přálo a  velké očekávání a nervozita nás provázela po celou dobu. Hned v úvodu jsme dostali trička se sponzory a to v žluté barvě Našeho týmu, pití a sušenku. Děti byly moc statečné a zapálené do soutěže. Soutěžilo se ve třech disciplínách - běh na 50m, skok z místa do písku a hod tenisovým míčkem. Děti si to po celou dobu užívaly a hlavně ty naše tančily na doprovodné písničky  Cenné kovy jsme letos nepřivezli, ale máme motivaci na příští rok. Jinak konkurence byla opravdu  veliká…

 

                              

 

ROZLOUČENÍ S PŘEDŠKOLÁKY

V rámci oslavy Mezinárodního dne dětí naše obec Stračov uspořádala Dětský den. Při této příležitosti jsme se slavnostně rozloučili s našimi předškoláky, kteří v září usednou do lavic 1. tříd ZŠ Milovice a ZŠ Nechanice. Děti dostaly šerpu, pamětní list, knihu a didaktickou hru. Na závěr si společně zatančily a zacvičily nejen samy, ale i s rodiči v rytmu dětské populární hudby.

Naši předškoláci:

Anna Ryglová
Veronika Horáková
Andrea Foffová
Klára Bezděková
Lukáš Bezděk
Matyáš Bezděk
Ondřej Doležal

Fotogalerie