ZIMA V MATEŘSKÉ ŠKOLE STRAČOV

Pejsek a kočička pekli ve školce dort

V pondělí 15. ledna jsme v naší školce přivítali nám dobře známé členy Nezávislého divadla. Prostřednictvím tří bezvadně sehraných pohádek dětem přiblížili knihu Josefa Čapka o dvou nerozlučných kamarádech: Povídání o pejskovi a kočičce. Díky výborným hereckým výkonům se děti náramně bavily při tom, když pejsek s kočičkou myli podlahu, pekli dort a jak se postarali o nalezenou panenku. Představení dětem dalo nejen zábavu, ale i zamyšlení nad jejich drobnými nectnostmi.   

 

Týden sněhuláků

Koncem ledna v naší školce proběhla akce ,,Týden sněhuláků". Spousta aktivit k tomuto tématu probíhala v prostorách školky, ale i na školní zahradě. Děti se naučily básničky a písničky o sněhulácích, hrály si na ně prostřednictvím pohybových her, plnily úkoly v pracovních a grafomotorických listech. Nechyběla ani tradiční „bitva“ koulemi z papíru. Sněhuláky jsme také modelovali, kreslili a malovali. Vytvořili jsme kolektivní práce, která nám zdobí prostory šatny. A že nám letos počasí přálo, zkoušeli jsme si postavit sněhuláka i ze sněhu. Po celou dobu nás provázel sněhulák „Bonifác“, který stojí u třídy a vzorně hlídá školku.

 

Zvířátka v zimě

V tomto týdnu se děti seznámily se zvířátky žijící ve volné přírodě. Naučili jsme se nové písně a básně, třídili jsme zvířátka podle velikosti, způsobu života, místa výskytu…Poznávaly jsme některé stopy těchto zvířat a udělaly pro ně sbírku suchého chleba, ovoce, zeleniny a zrní pro nakrmení. Krmení jsme společně odnesli ke krmelcům. Na této cestě jsme zažili spoustu zábavy. 

 

Pyžamový den

Ve středu 14. února jsme ve školce zažili "Pyžamový den". Do školky jsme všichni přišli v pyžamkách a že to byla pěkná přehlídka nočních úborů...Zatančili jsme si v rytmu Maxim Turbulens a posilněni svačinkou jsme zdolávali překážkovou dráhu ze židliček a obručí. Velký úspěch sklidila hudebně pohybová hra "Židličková", kterou pokaždé vyhrál Tomášek Havrda :-). Příjemným zpestřením dne bylo ochutnávání dobrůtek, které nám připravily maminky - děkujeme...Skvělým zážitkem pro nás také bylo stavění domečků pro svoji rodinu a hra na ni. Dopoledne nám uteklo jako voda a s plnými bříšky po dobrém oběd jsme ulehli s pohádkou do postýlek. 

 

Karneval

Na úterý 27. února jsme si naplánovali karneval. Už od rána přicházely do školky různé pohádkové bytosti. Zavítali k nám princezny, víly, čarodějové, piráti, broučci i medvídek Pú. Začátek karnevalu odstartovaly vystřelovací konfety a hra s nafukovacími míčky. Abychom se řádně rozehráli a připravili tělo na soutěžní hry, zatančili jsme si na několik svižných písní. Po svačině začala promenáda s představováním masek. Po chvilce zklidnění došlo i na soutěže, při kterých si děti vyzkoušely svou pohotovost, obratnost, soustředění, ale i sílu hlasivek při povzbuzování kamarádů. Energii během karnevalového dopoledne jsme průběžně doplňovali pojídáním výborných dobrot od našich maminek. Na karneval určitě budeme všichni dlouho vzpomínat.

Fotogalerie