1. 6. 2019

Dětský den 2019

Dětský den ve Stračově

„Mami, líbil se ti ten dětskej den? Mně moc.“ Tak těmito slovy ohodnotila má šestiletá dcera letošní akci, kterou pro děti nachystaly k jejich svátku všechny stračovské spolky ve spolupráci s obcí.

Každý příchozí „oslavenec“ dostal po zapsání kartu na zapisování absolvování 9 nachystaných stanovišť. Její součástí byly kupony k odběru nápoje, vynikajícího „Míšova“ hamburgeru a také sladké odměny za splnění všech úkolů. Malé návštěvníky také potěšily reklamní předměty, které nám již potřetí věnovala firma Alltoys s. r. o., majitel hračkáren Bambule.

Odpoledne bylo zahájeno slavnostním přeřazením 7 předškolaček do řad školáků z místní MŠ, kdy od své „Alma mater“ dostaly na památku knížku, vlastnoručně utkaný polštářek, památeční list a šerpu s nápisem HURÁ DO ŠKOLY! Diváky potěšily, sladěny v letních outfitech, „zumba“ vystoupením pod vedením paní učitelky Veroniky Matuškové. Zároveň se pan starosta rozloučil s paní ředitelkou Monikou Královou. Při děkovné řeči jistě nelhal, když řekl, že stračovskou školku pozvedla a zůstane za ní velký kus vynikající práce.

Pak vypukla zábava při plnění nachystaných disciplín-překážková dráha, kuželky, kroket, hasičská dráha, výroba knižní záložky, lovení rybiček, střelba hokejkou, ze vzduchovky a šipkami na terč. Vrcholem veškerého dění pak bylo válení se v pěně z kokosového mýdla vyrobené mžanskými hasiči a závěrečné máchání se ve dvou kádích. Vedle nich bledl i bazén s protiproudem.

Slunečné odpoledne příjemně uteklo malým i velkým návštěvníkům, kterých se dle rozdaných balíčku tentokrát sešlo na sedmdesát.

Děkujeme firmě Alltoys s. r. o., učitelkám MŠ Stračov, všem stračovským spolkům a zastupitelům obce Stračov.

Hana Klicperová

Fotogalerie