17. 5. 2019

Jarní měsíce ve školce

Karneval
V úterý 26. února jsme do školky přišli v rozličných maskách, abychom si užili karnevalový den. Tóny pomalé hudby nám zahájily a doprovodily představování a promenádu masek, s nimiž jsme zavítali do světa pohádek. Svižná hudba nás poté sváděla ke společnému tanci a dovádění s nafouknutými balónky a konfetami. Princezny, piráti, včelka Mája, čarodějové a další pohádkové postavy si vyzkoušeli svou obratnost a rychlost při pohybových hrách a soutěžích. Všichni jsme se pak odměnili dobrotami od našich maminek a radovali se z báječného dopoledne.

Návštěva knihovny
Březen je již více jak 60 let spojován s Měsícem knihy, a proto jsme s dětmi dne 19.3. vyrazili do místní knihovny za paní Kabelkovou. Děti si zde s paní knihovnicí povídaly o knížkách, k čemu knihovna slouží a jak se správně chovat ke knížkám, kde si je mohou koupit, kde půjčit, jaké znají pohádky, zda mají vlastní knihovničku. Na závěr byly odměněny malým občerstvení  a drobným dárkem v podobě bonbónků a nafukovacích balónků. Čtete dětem každý den před spaním? Kniha je přeci studnice moudrosti

Recitační soutěž ve Stěžerech
!!!Klárka Charvátová vítězkou soutěže Stěžerská básnička!!!
Ve čtvrtek 11. dubna jsme se zúčastnili 6. ročníku recitační soutěže "Stěžerská básnička". Pořadatelem akce byla Mateřská škola ve Stěžerách. Naši školku reprezentovaly čtyři dívky. Za mladší věkovou kategorii Sofinka Ersepková a Natálka Tesková, za starší děti Barunka Kliková a Klárka Charvátová. Předvést své recitační umění přijelo téměř 30 dětí ze sedmi mateřských škol. Výkony všech malých i větších recitátorů byly vyrovnané a moc pěkné. U poroty nejvíce zabodovala a 1. místo v kategorii starších dětí obsadila Klárka Charvátová. Přednesla báseň Učitelčí od Jindřišky Ptáčkové. Navázala tím na loňské prvenství naší Aničky Luštické. Za svou snahu a odvahu vystoupit si všichni soutěžící odvezli keramickou medaili v podobě ptáčka a diplom. Atmosféra byla v hostitelské školce jako vždy velmi příjemná a přátelská. Nechybělo ani sladké pohoštění pro všechny přítomné. Po vynikajících koblížcích a věnečkách od paní kuchařky se jen zaprášilo. Společně jsme se radovali z krásného dopoledne.

Den otevřených dveří s jarní tvořivou dílnou
Ve čtvrtek 11. dubna jsme měli ve školce Den otevřených dveří s jarní tvořivou dílnou. Přišli se tak k nám podívat rodiče se svými dětmi, které mají zájem umístit své dítě v naší školce. Malí kamarádi si pěkně pohráli a my ostatní jsme si na tvořivé dílně vyrobili zajíčka a popkornovou ovečku, se spolkem Šikovné ručičky jsme si vyrobili velikonoční přáníčko a namíchali barevnou sůl. Z jarní dílny všichni odcházeli posilněni ozdobenými perníčky. Nechybělo společné "klábosení" nad šálkem kávy či čaje. Užili jsme si příjemné odpoledne a těšíme se na další společná setkání.

 

Čarodějnické hrátky
Dne 30.4. jsme si ve školce uspořádali Čarodějnické hrátky. Děti již od samého rána přicházely do školky v kostýmech čarodějů a čarodějnic i s malým občerstvením od rodičů. Prvotní akce byla promenáda v kostýmech, kdy se i do dění zapojily paní učitelky a na svých tvářích vykouzlily hrůzostrašné motivy čarodějnic. Po svačince na nás již čekali soutěže ve složení: létání na koštěti, hledání havěti, čarování a vaření lektvarů. Všichni prošli na jedničku a byli po zásluze odměněni a pasováni na čaroděje první kategorie. Následoval odpočinek ve formě ochutnávání prstíků a dalších dobrot od našich hodných maminek, které se letos opravdu vyřádily  . Ve školce jsme také celý týden pracovali na naší školkové čarodějnici, kterou si děti pojmenovaly "Grizelda". Moc se nám povedla a po zásluze jsme ji naposledy provedli po vesnici a zanechali svému osudu na hranici, kde ji místní občané ve večerních hodinách upálili...

Přílohy

Text  [docx, 28.2 KB]

Fotogalerie